Asociatia producatorilor

Loading…
http://apivmr.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/eurima-header-021gk-is-228.jpglink
 

Vata Minerala Featured

Despre Vata Minerala

Izolatia din vata minerala este un produs unic si extrem de versatil . Proprietatile sale termice exceptionale contribuie in mare parte la eforturile europene de a economisi energie si la combaterea schimbarilor climatice . In plus , structura de vata minerala, un amalgam de fibre care impiedica miscarea aerului, stabila pe termen lung , ofera o capacitate unică de a combate poluarea fonica si siguranta prin reducerea riscului de incendiu.

Vata minerala este fabricata din sticlă topita , piatra sau zgura ( deșsuri industriale ), rotita intr-o structura de fibre care creeaza o combinatie de proprietati pe care nici un alt material izolant nu le poate avea . Există două tipuri de vata minerala : vata minerala de sticla si vata minerala bazaltica.

Roca anorganica sau zgura sunt principalele componente ( de obicei 98 % ) ale vatei minerale bazaltice. Conținutul organic ramas este , in general, un liant din rasina termorigida ( un adeziv ) si putin ulei. Produsele din vată minerala de sticlă contin , de obicei, de la 95 % până la 96 % material anorganic.

Vata minerala bazaltica este obtinuta din roca vulcanica , de obicei bazalt sau dolomit , o proportie cresacanda din care este reciclat material in forma de bricheta. Vata minerala obtinuta din zgura de furnal(deseuri) mai este cunoscuta sub numele de lana zgura.

Vată de sticlă este obtinuta din nisip sau sticlă reciclată , calcar si soda calcinata , aceleasi ingrediente necesare obiectelor din sticla de larg consum, cum ar fi geamuri sau sticle.

Vata minerala este un produs izolator de înaltă calitat din mai multe motive . De la utilizarea responsabila a resurselor naturale regenerabile, la procesul sau ecologic de productie prin intermediul gamei sale variate de aplicatii , izolatia de vata minerala este un produs fiabil si rentabil . Avand in vedere ca in Europa cerintele de performanta energetica pentru cladiri se stabilesc urmarindu-se minimizarea costurilor totale ale constructiei, izolatia din vata minerala este cheia pentru crearea de clădiri cu consum energetic foarte redus.

Last modified on
Rate this item
(1 Vote)